Skrevet av Teamet i Share
Søndag, 20. mars 2022

Da er det offisielt: Det er kult å være snill!

En ny studie fra Universitetet i Sussex og BBC  - den hittil største av sitt slag - konkluderer med at det å være hyggelig mot andre mennesker gjør oss lykkeligere. Folk som både utfører og mottar vennlige gester, har en tendens til å oppleve et høyere nivå av livskvalitet og tilfredshet.

Så hvorfor er vi da ikke bare snille hele tiden, spør NRK i et intervju med den norske forskeren og psykologen Hallgeir Sjåstad. Og hvorfor er noen snillere enn andre? Han trekker frem at snillhet i hverdagen krever en aktiv prioritering – av tid, penger eller energi.

– Selv når man har et oppriktig ønske om å bli et bedre medmenneske, finnes det likevel noen praktiske begrensninger som kan holde oss tilbake.

Vi tror Hallgeir er inne på noe. 

Vi vil gjøre det mye enklere

Vårt mål med Share er å gjøre det enklere å være snille med hverandre. Eller sagt med andre ord, fjerne de praktiske begrensningene som gjør det vanskelig. Det å låne bort bilen sin er en veldig vennlig handling mange setter pris på, men uten Share er det ikke uten risiko og det er ikke så ryddig og enkelt som det burde være.

Med Share setter vi ryddige rammer rundt det å låne, og låne bort bil mellom venner og familie. Vi fjerner den økonomiske risikoen, synliggjør kostnader forbundet med turen og gjør det superenkelt å gjøre opp for seg.

Da blir det hyggeligere for alle, og flere av oss kan nyte høyere nivå av livskvalitet og tilfredshet.

Hilsen oss i Share❤️

PS: Vi lanserer nå muligheten til å invitere venner til å låne bil. Da blir dette enda bedre!