Trenger du veihjelp?

Få hjelp i Norge og hele Europa.

Gratis veihjelp 24/7

Står du fast eller trenger annen hjelp kan du bestille veihjelp her.

Bestill veihjelp

Ved en ulykke

Ta kontakt med ambulansen på nødtelefon så raskt som mulig.

Ring 113

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg ikke låne ut bilen uten Share?

Du kan godt låne bort bilen, også uten Share. Vi heier på deg som deler, uansett!

Poenget med Share er at vi setter en ryddig ramme rundt lånet og tar de negative konsekvensene om noe skulle skje.

Vi mener det er hyggelig å låne bil av hverandre, og ønsker å bidra til at flere gjør det, oftere.

Hva dekker låneforsikringen?

Låneforsikring fra Share dekker bonustap og egenandel for bileier. Det betyr at eier av bilen først melder inn skaden til sitt eget forsikringsselskap og får dekket disse kostnadene av Share. 

I tillegg har vi en trygghetsavtale som aktiveres sammen med forsikringen. Denne fjerner egenandelen til låner i låneforsikringen og dekker små kosmetiske skader på bilen til en verdi under kr. 5.000.

Trygghetsavtalen gjelder kun for sjåføren som er registrert i appen med en aktiv låneforsikring og for skader som skjer i låneperioden.

Egenandel og bonustap beregnes basert på alle kjente parametere rundt eier og bil, men kan avvike minimalt fra de nøyaktige kostnadene som settes av eierens forsikringsselskap. Vi prøver alltid å utbetale litt for mye enn litt for lite og garanterer at du med riktig dokumentasjon alltid vil få dekket avviket.

Hva om fører er under 23 eller 25 år?


Du kan trygt låne en bil med Share selv om du er yngre enn det den ordinære forsikringen krever. Dersom noe skulle skje vil forsikringsselskapet legge på en økt egenandel for lav alder som Share dekker automatisk. Dette er helt uproblematisk. Husk forøvrig at aldersgrensen er 20 år på Share. Vi håper å kunne senke denne til 18 år så fort som mulig.

Hvem leverer låneforsikringen?

Låneforsikringen leveres av If Forsikring som er et av Nordens største forsikringsselskaper og kåret til beste kundeservice 5 år på rad i Norge. Vi valgte å samarbeide med If Forsikring for å gi mest trygghet og de beste opplevelsene.

Dekker Share alle biler?

Selvom Share kan brukes på de fleste biler, så dekker vi ikke alle. Dette er fordi noen biler skiller seg ut med høy risiko for noen førere. Som hovedregel dekker vi ikke diesel- og bensinbiler med mer enn 249 hestekrefter. Vi dekker alle el-biler med unntak av Tesla Model S, Tesla Model X, Porsche Taycan og Jaguar I-Pace.

Ved å skrive inn bilens registreringsnummer i Share appen får du umiddelbart beskjed om bilen dekkes eller ikke. Det er umulig å kjøpe forsikring til en bil som ikke dekkes så du trenger ikke å være redd for at du kanskje har gjort noe feil.

Hva skjer om bilen kun har delkasko eller ansvarsforsikring?

Share dekker fremdeles egenandelen og bonustap for bileier dersom noe skulle skje. Merk at med delkasko vil ikke forsikringen dekke alle skader på bileiers bil, kun de som allerede inngår i eierens forsikring. Share gir i tillegg gratis veihjelp utover forsikringen.

Kan hvem som helst bruke Share?

De aller fleste kan bruke Share, med noen viktige unntak. For det første må du ha førerkort. For det andre må du ha fylt 20 år. Vi håper å kunne senke aldersgrensen til 18 år så fort som mulig. 

Utover dette gjelder normale trafikkregler som ved alle andre forsikringer. Eksempler på dette er at du ikke kan kjøre i påvirket tilstand eller må bruke briller dersom førerkortet ditt krever det. 

Fungerer Share i utlandet?

Ja, så lenge bilen er forsikret i Norge vil Share dekke skader som oppstår i Europa, med unntak av Kosovo.

Må jeg som låner bil betale om bilen ikke brukes?

Dagsforsikringen i Share gjelder i 24 timer og fornyes automatisk om du ikke har parkert bilen og avsluttet forsikringen. 

Om du kjører til hytta og skal være der i fire dager kan du kjøpe forsikring for kjøring til hytta, avslutte forsikringen og deretter kjøpe ny forsikring når du skal kjøre hjem. Da betaler du kun for to dager, ikke fire.

Hva er egenandelen som må betales?

Det er ingen egenandel for deg som låner med Share. En normal bilforsikring har gjerne en egenandel på 6.000 eller 8.000.

Sporer dere hvor jeg kjører?

Nei. Du som låner bilen kan velge å fylle inn reiseruten din for å få et bedre bilde av hvilke kostnader som har oppstått i forbindelse med kjøreturen. Reiseruten lagres ikke.

Hvordan melder jeg skade om jeg har lånt en bil?

Skader meldes rett i appen. Ta et bilde av hva som er skjedd og følg instruksene. Er det en liten kosmetisk skade vil bilen kunne repareres direkte. Ved større skader involverer vi bileiers forsikring, da benytter Share  samme skademelding som alle andre selskaper. Den skal i hovedsak fylles ut av den som eier bilen i etterkant.

Må jeg ha appen for å melde skade?

Ja, det må du. Dersom det oppstår noe som gjør dette umulig er vi tilgjengelig på live chat slik at vi kan løse det likevel.

Hva skjer om jeg krasjer?

Avhengig av hvor alvorlig situasjonen ringer du enten 113 eller melder skaden rett i Share appen. Der kan du følge instruksene som hjelper deg med veihjelp eller bare enkel skademelding. 

I etterkant avgjør vi om dette er en mindre kosmetisk skade som kan fikses uten å involvere eiers forsikring eller ikke. Uansett er egenandelen 0 kr hvis du har hatt en aktiv forsikring i Share når skaden skjedde. Hvis det er en større skade hvor bileiers forsikring må involveres betaler Share kostnader for bonustap og egenandel til bileier etter at prosessen med forsikringsselskapet er ferdig.

Kan jeg ta betalt for å låne bort bilen med Share?

Share blander seg ikke inn i selve lånet av bilen, men tilbyr låneforsikring fra If som dekker bonustap og egenandel på eierens bilforsikring og en trygghetsavtale som dekker små kosmetiske skader opp til 5.000.
Vi legger ikke opp til at man skal kunne ta betalt gjennom oss på noen måte. 

Vær likevel OBS på at normale bilforsikringer ofte ikke dekker kommersiell utleie av privatbil, men dette er noe annet enn å få en liten godtgjørelse av takknemlige venner. Er du usikker på hva dette betyr anbefaler vi at du tar kontakt med forsikringsselskapet ditt.

Må jeg ha appen for å melde skade?

Ja, det må du. Dersom det oppstår noe som gjør dette umulig er vi tilgjengelig på live chat slik at vi kan løse det likevel.

Hvordan får jeg som eier av bilen utbetaling om noe skjer?

Skader meldes først inn av den som låner bilen. Deretter må du melde skaden inn til ditt forsikringsselskap. Når saken er avsluttet hos ditt forsikringsselskap kan du logge in Share appen med BankID og ta bilde av dokumentasjonen rett inn i appen. Egenandel og kalkulert bonustap utbetales så fort som mulig til kontoen du oppgir. Fordi saken allerede er godkjent av ditt forsikringsselskap trenger ikke vi å godkjenne noe på nytt.

Last ned Share og del mer på bilen

Gjør vennene dine en tjeneste som koster lite, men betyr mye. Helt trygt med forsikring inkludert for alle som låner bilen din.