Personvern Share Fellesbod

October 14, 2022

I denne personvernerklæringen gir vi deg informasjon om hvordan vi bruker og beskytter dine personlige opplysninger og hvilke rettigheter du har. Personlig informasjon er all informasjon som kan knyttes til deg som person. 

Alle som ber om det har rett til å vite hvilken informasjon som er lagret og hvilke sikkerhetstiltak som er iverksatt for å beskytte informasjonen – så lenge tilgangen til dette ikke svekker sikkerheten. 

Vår rolle som dataansvarlig

Med mindre annet er oppgitt, er vi ansvarlige for behandlingen når personlig informasjon samles inn direkte fra deg som registrert. 

En behandlingsansvarlig er en person som bestemmer formålet med behandlingen av personopplysninger og midlene som skal brukes under slik behandling. Det er den behandlingsansvarlige som har det overordnede ansvaret for behandlingen av dine personopplysninger.

Vi er også en uavhengig behandlingsansvarlig når vi mottar din personlige informasjon fra en annen behandlingsansvarlig som enten er en kunde eller en partner av oss. I disse tilfellene skal vår rolle som behandlingsansvarlig for personopplysninger mottatt fra slike behandlere være begrenset til formålene beskrevet i denne personvernerklæringen. Vær oppmerksom på at våre kunder og partnere er separate behandlere med hensyn til behandling av dine personlige data gjennom våre tjenester og ellers. Vi oppfordrer deg til å lese deres personvernerklæringer og eventuelle vilkår og betingelser for kunder og partnere som behandler din personlige informasjon.

Hvilken informasjon vi har om deg

Ved å bruke våre produkter og tjenester, samler vi inn følgende informasjon om deg:

- Kontaktinformasjon: navn og telefonnummer.

- Kommunikasjon, inkludert SMS, chat og e-post vi har direkte med deg.

- Teknisk informasjon som type mobil, internettforbindelse, operativsystem, nettleser og IP-adresse. Vi samler inn denne informasjonen ved bruk av informasjonskapsler. Se vår policy for informasjonskapsler.

– Informasjon om bruk i appen som produktene du deler, grupper du er medlem av, antall lån, antall delinger.

– Produktinformasjon, dvs. informasjon om hvilke av Share produkter og tjenester du bruker

Hvordan vi bruker informasjonen om deg

For å bekrefte identiteten din og gi en enkel innlogging i appen

For å logge in i appen verifiserer vi deg med telefonnummer og navn. Slik kan du opprette en bruker uten passord og vi vet det er en ekte bruker. 

Levere produktet og funksjoner i det

Vi bruker identiteten din, tingene du har lagt til i appen, gruppene du er medlem av for å kunne la deg dele produkter med hverandre i grupper i appen. Slik vet vi hvilke ting som er dine, og kun dine kontakter kan låne disse tingene av deg.

Tilby kundeservice

For dette bruker vi kontaktinformasjon og produktinformasjon. Hvis du kontanter kundeservice lagrer vi navn, telefonummer og e-posten du oppgir for å kunne følge deg opp. Vi lagrer tidligere kommunikasjonshistorikk for å vite hvem du er hvis du kontakter oss igjen. 

Til å kommunisere med deg i appen

Vi kan sende deg meldinger i appen for å informere om nye funksjoner, eller relaterte produkter basert på informasjon om bruken av appen. Vi ser f.eks at du ikke har lagt til noen produkter, og kan sende deg en melding i appen for å oppfordre deg om å legge til et produkt. 

For å forbedre produktet og utvikle nye funksjoner

Vi bruker informasjon om bruk av appen slik som antall ganger du har lånt noe, eller hvor ofte du bruker appen, eller hvilke ting du har gjort tilgjengelig for deling for å analysere bruken av appen - og finne ut hvordan vi kan gjøre forbedringer på produktet, eller om vi bør utvikle nye funksjoner. Vi kan også se om du har tatt i bruk flere av dele-appene i Share More AS. F.eks om du både bruker Fellesbod-appen og Share Bil-appen. 

Vi kan sende deg forespørsler om å bli med i spørreundersøkelser og intervjuer med mål om å forbedre tjenesten. 

Hvor lenge vi lagrer informasjonen

Vi lagrer bare informasjon om deg så lenge det er nødvendig. Dette betyr at vi vanligvis sletter informasjon om deg etter at kundeforholdet er avsluttet. 

  • Kontaktinformasjon senest 2 år 
  • Kommunikasjon etter 2 år. 
  • Produktinformasjon etter 2 år. 

Dine personvernrettigheter

Du har en rekke personvernrettigheter. Du kan bruke disse ved å logge på brukerkontoen din i appen. Ellers kan du kontakte oss direkte.  

Dine rettigheter inkluderer:

- Informasjon: Ytterligere informasjon om hvordan vi behandler informasjon om deg.
- Tilgang: En kopi av informasjonen vi har om deg.
- Retting: Rett og suppler informasjon om deg.
- Sletting: Be om sletting av informasjon ettersom vi ikke lenger har grunnlag for å lagre den.
- Begrensning: Be om at vi begrenser bruken av informasjonen din.
- Dataportabilitet: Be om at informasjonen din overføres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, ofte brukt og maskinlesbart format.
- Innvending: Be om å motsette oss bruken av informasjonen din til profilering.

Du kan også motsette deg å bli underlagt individuelle avgjørelser av juridisk art som er utelukkende automatiserte.

Vær oppmerksom på at disse rettighetene er underlagt juridiske begrensninger. Vi vil svare på forespørselen din så snart som mulig, og senest 30 dager.

Hvis du mener at vi behandler personopplysninger ulovlig, har du rett til å klage til Datatilsynet. Vi håper at du først kontakter oss slik at vi kan vurdere dine innvendinger og løse eventuelle misforståelser.

Endringer i personvernerklæringen

Vi vil kunne oppdatere personvernerklæringen fra tid til annen. Du vil bli varslet om vesentlige endringer. Du finner alltid den nyeste versjonen av personvernerklæringen vår på nettstedet.
Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål, kommentarer eller ønsker å bruke rettighetene dine. Du kan bruke følgende kontaktinformasjon:

Databehandler:

Share More AS
Firma nr. 927 366 428
Maridalsveien 15, 0178 Oslo, Norge
Telefonnummer: +47 919 00 565


Jørgen Kvalsvik og Andreas Rau, har det daglige ansvaret for å oppfylle selskapets forpliktelser i henhold til personvernreglene.

Har du spørsmål? Kontakt oss